Menu

Da lako pronađete ono što Vam treba

www.promobile.rs je sajt koji se bavi prodajom polovnih i novih vozila. U toku je promo period za vreme koga možete postaviti oglas za prodaju polovnih vozila potpuno besplatno. Da bi Vam olakšali postavljanje oglasa i samim tim da bi se što prijatnije osećali na promobile, sajt smo organizovali u četiri glavna nivoa (početna, pretraga, infomanija, testmanija, pomoć), dva pomoćna (prava i mogućnosti korisnika i oglašavača, mapa sajta), dva međustanja (prijavi me, postani clan) i prostora za oglašavanje (postavljanje banera). Takodje, u donjem desnom uglu mozete pronaci podatke o nama, link na pocetnu stranu, pretragu i pomoc i objasnjenja

POČETNA

Na ovoj strani možete pronaći najnoviju i najatraktivniju ponudu koja obuhvata 5 najposećenijih i najtraženijih automobila.

Ispod toga se nalazi opcija preko koje odmah možete postaviti Vaš oglas za prodaju vozila. Ukoliko nemate postavljen oglas a imate vozilo za prodaju ovde možete postaviti oglas. 

Ukoliko želite da ostvarite poseban status i imate pune mogućnosti na našem sajtu potrebno je da se prijavite jednostavnim klikom na Postani član i popunite parametre koji se od Vas traže. Član postajete potpuno besplatno. Takođe, proces registracije može obaviti pri samom postavljanju oglasa. Registracija se sastoji od nekoliko koraka: potrebno je da unesete Vaše podatke (ime i prezime), naziv firme ukoliko postavljate oglas u ime firme i izaberete državu. Nakon toga popunjavate Vaše kontakt podatke preko kojih će Vas zainteresovani kupci kontaktirati, kao i da izaberete opciju koju želite da bude prikazana uz oglas na samom sajtu (da li da Vas kontaktiraju na fiksni telefon, e-mail ili mobilni telefon). Na kraju je potrebno da upišete Vašu e-mail adresu i lozinku koju ćete kasnije koristiti pri logovanju, ažuriranju svojih podataka, postavljanju ili skidanju oglasa, parkiranju interesantnih vozila čiji ćete status moći da pratite iz dana u dan, kao i pri mnogim drugim opcijama koje će biti kasnije opisane. Drugi korak je utvrđivanje podataka o vlasniku oglasa. Treći korak je veoma bitan jer tu postavljate slike Vašeg vozila koje treba da privuku potencijalnog kupca. Četvrti i poslednji korak sastoji se iz provere unetih podataka i snimanja istih.

Opcija Zaboravili ste lozinku? – ukoliko ste zaboravili lozinku za pristup Vašem nalogu i stranicama potrebno je da ukucajte e-mail pod kojim ste se registrovali na sajtu i mi ćemo Vam na taj isti e-amil poslati lozinku.

Takođe, na prvoj strani postoji opcija za brzu pretragu oglasa za određeni tip vozila koji Vas interesuje. A ukoliko je Vaš zahtev specifičan predlažemo Vam da koristite detaljnu pretagu. Ni jedan od kriterijuma za pretragu ne uslovljava neki drugi kriterijum, pa samim tim možete upisati samo ono što je Vama bitno za automobil (npr. da je cena do 25000eur). Ukoliko zelite da pogledate listu svih vozila koje imamo u ponudi, dovoljno je da kliknete na “Pretrazi” i u roku od 10 sekundi imecate uvid u nasu celokupnu ponudu.

Ukoliko želite detaljnu pretragu kliknite na link koji vodi do forme u kojoj su navedeni svi raspoloživi kriterijumi pretrage. Izaberite i popunite kriterijume koje želite da zadovolji Vaše vozilo i dobićete listu vozila koja ispunjavaju uslove pretrage. Ukoliko nemate specijalne zelje, dovoljno je da kliknete na “Pretrazi” i izlistace se cela nasa ponuda.

PRETRAGA

U okviru pretrage imate sve raspoložive karakteristike vozila po kojima možete pretraživati bazu. Dovoljno je da upišete Vaše zahteve u polja predviđena za to i u roku od 15 sekundi dobićete listu raspoloživih vozila. Ukoliko nemate specijalne zahteve, kliknite na Pretrazi i bice izlistana cela nasa ponuda. Nakon toga mozete vozila da sortirate po imenu, datumu registracije, predjenoj kilometrazi i ceni. Mozete da poredite vozila tako sto cete, pored svih vozila cije karakteristike zelite da uporedite, u zadnjoj koloni oznacenoj sa Izaberi cekirati kockicu i na kraju kliknuti na Poredi izabrana vozila (taster koji se nalazi na dnu stranice u desnom uglu).

VESTI

U ovom delu mođete saznati sve što Vas zanima o automobilima, saobraćaju, putovanjima, stanju na putevima. Mođete pročitati zakone o saobraćaju, uredbe, saznati nešto novo o karakteristikama vozila, inofrmisati se kako se trebate ponašati u našoj ili stranoj zemlji u zavisnosti od situacije u kojoj se nađete.  

TESTOVI

Bilo da se radi o novom ili polovnom vozilu, ovde možete saznati kako se automobili ponašaju na različitim testovima i ispitivanjima, koje su mane, a koje prednosti polovnog automobila.

POMOĆ

Kako najefikasnije koristiti naš sistem. Kako naći vozilo koje Vama najviše odgovara. Kako postaviti oglas koji će biti viđen i kojim ćete prodati vaše vozilo brzo i lako. Sva uputstva i savete možete naći ovde.

Prijavi me

Ukoliko ste registrovan član Promobila bićete usmereni na deo za logovanje, tj. biće potrebno da upišete Vašu e-mail adresu i lozinku i bićete automatski preusmereni na Vaše strane u Promobile. Detaljnije o Mojoj strani pročitaćete u nastavku.

Postani član

Ukoliko niste registrovan član Promobila i nemate svoju stranu, potrebno je da kliknete na link Postani član i da popunite Vaše podatke. Nakon popunjavanja će Vam na mail stići potvrda o uspešnoj registraciji koju će te aktivirati klikom na link koji ćete dobiti u mailu od nas. Klikom na link postajete član Promobila i imate sve povlastice i beneficije.

PRAVA I MOGUĆNOSTI KUPACA I OGLAŠAVAČA

Ovde možete pročitati koja su prava i mogućnosti osoba koje postavljaju oglas na www.promobile.rs i sa druge strane koje su mogućnosti i prava kupaca vozila.

MAPA SAJTA

Omogućava Vam da se brzo i efikasno snađete na sajtu, pronađete ono što Vam je potrebno i iskoristite benefite time što ste postali član Promobila registrovanjem na sajtu.

KONTAKT

klikom na zadnju ikonicu u nizu, u obliku pisma, moći ćete da nam pošaljete e-mail sa zahtevom, primedbom, željom, pitanjem… i naš ekspertski tim će u roku od 24h odgovoriti na Vaš i mail.

MOJA STRANA

Moja strana je Vaša lična strana koju dobijate kao registrovani član Promobila. Ovde možete u potpunosti pratiti sve aktivnosti koje Vam korisnički nalog omogućava. Da bi Vam omogućili lakše snalaženje i pretragu podelili smo stranu na četiri jednaka dela.

U gornjem levom kvadratu se nalaze Vaši Lični podaci koje ste upisali pri registraciji ili zadnji put promenili i snimili.

U gornjem desnom kvadratu nalaze se Akcije koje možete preduzeti i to

  1. Pogledajte listu Vaših oglasa – na ovoj strani možete pogledati sve oglase koje ste postavljali na www.promobile.rs od kako ste postali registrovani član. Vaše oglase možete sortirati po Proizvođaču/Modelu, Kategoriji, Ceni, Statusu (da li je oglas istekao, da li je odobren ili je na čekanju – tek treba da bude postavljen) i Do kada važe. Takođe možete izmeniti postojeće oglase ili ih obrisati. Ukoliko želite da pretražite listu Vaših oglasa po proizvođaču ili modelu, jednostavno to možete učiniti na sledeći način: izaberite proizvođača ili model vozila i kliknite na Pretraga. Biće Vam izlistani svi oglasi koje ste postavljali za konkretnog proizvođača ili model. Ukoliko želite da postavite nov oglas na naš sajt, to možete učiniti jednostavnim klikom na Dodajte oglas. Bićete preusmereni na stranu za popunjavanje svih neophodnih podataka za postavljanje oglasa. Nakon toga, kada kliknete na Sledeće biće prikazani Vaši podaci koje proveravate da li su dobro unešeni i na kraju je potrebno da postavite fotografije vozila koje prodajete (najviše pet po oglasu) date naziv slici i napišete redosled kojim želite da se slike prikazuju na sajtu takođe potrebno je obeležiti sliku kao primarnu (da se prva pojavi na oglasu) ili da je obrišete. Imajte u vidu, da samo jednu sliku možete označiti kao primarnu.
  2. Dodajte oglas – kao što je već navedeno, klikom na ovaj link možete postaviti Vaš nov oglas. Potrebno je da popunite sve neophodne podatake za postavljanje oglasa. Nakon toga, kada kliknete na Sledeće biće prikazani Vaši podaci koje proveravate da li su dobro unešeni i po potrebi menjate i na kraju je potrebno da postavite fotografije vozila koje prodajete (najviše pet po oglasu) date naziv slici i napišete redosled kojim želite da se slike prikazuju na samom oglasu. takođe potrebno je obeležiti sliku kao primarnu (da se prva pojavi na oglasu) ili da je obrišete. Imajte u vidu, da samo jednu sliku možete označiti kao primarnu.
  3. Moja poređenja – U toku pretraživanja pojedina vozila Vam mogu biti interesantna i želeli bi ste da ih poredite sa ostalim vozilima iz ponude. Broj vozila za poređenje nije ograničen. Da bi poredili vozila potrebno je kliknete na Pretraga čekirate vozila koja želite u koloni Izaberi i kliknete na Poredi izabrana vozila. Vozila će biti u Vašim poređenjima sve do trenutka dok ih sami ne izbrišete. Ukoliko želite da uklonite neko vozilo sa liste za poređenje možete to učiniti jednostavnim klikom na narandžasti krstić koji se nalazi odmah iznad slike vozila (na sredini)
  4. Parkirana vozila – Ako želite da pratite promene cena pojedinih vozila ili ste neodlučni između nekolio modela, parkirajte ih. Parkirana vozila dok god postoje u bazi oglasa biće i na Vašem virtuelnom parkingu. Da bi parkirali vozila potrebno je kliknete na Pretraga čekirate vozila koja želite u koloni Izaberi i kliknete na Parkiraj izabrana vozila. Parkirana vozila takođe možete upoređivati, a za svako vozilo imate mogućnost da upišete Vaš lični kometar i vodite na neki način dnevnik Vaših impresija vezanih za konkretno vozilo.
  5. Izmenite Vaš korisnički nalog – ovde možete promeniti Vaše lične podatke. Nakon unešenih promena dovoljno je da kliknete na Snimi i Vaši podaci će uspešno biti izmenjeni u korisničkom nalogu.
  6. Promenite lozinku – Želite da promenite lozinku. Kliknite ovde, unesite staru lozinku, a zatim dva puta novu lozinku da ne bi došlo do greške. Klikom na Postavi lozinku Vaša lozinka će biti promenjena.
  7. Odjavi me – Ukoliko ste završili sa Vašim aktivnostima na sajtu, ovde ćete se odjaviti sa sistema. Iz razloga sigurnosti Vaših podataka uvek se odjavite i niko ko nema lozinku i korisničko ime neće moći da koristi Vaš nalog.

U donjem levom kvadratu se nalazi informacija o broju oglasa koje ste postavljali od trenutka od kada ste otvorili nalog i u kom su stanju: broj prihvaćenih, broj oglasa na čekanju, broj odbačenih oglasa i broj oglasa koji su istekli.

U donjem desnom uglu je prostor koji se odnosi na obaveštenja koja se tiču lično Vas kako bi mogli blagovremeno da reagujete – npr. Poruka o tome koji oglasi Vam ističu u roku od pet dana.

Ukoliko imate neko pitanje, nedoumicu, potreban Vam je savet ili pomoć pri korišćenju Moje strane možete kontaktirati našeg administratora slanjem poruke. Najbolje je da u samom Naslovu poruke upišete problem, a u tekstu opis problema i kako se manifestuje. Na kraju je potrebno da upišete kod koji trenutno vidite na ekranu i kliknete na Pošalji. U roku od 24h na Vašu e-mail adresu možete očekivati odgovor.